JeleTele Design Oy

main logo

Domain ja webhotelli

Arvioitu lukuaika: 3min
26.3.2024

Domain ja webhotelli - pakolliset palvelut toimivien verkkosivujen kylkeen

Verkkosivusi tarvitsevat toimiakseen joitain pakollisia palveluita, joihin kannattaa tutustua jo ennen verkkosivujen luontia. Tässä blogitekstissä käsittelemme näitä pakollisia palveluita: domainia ja webhotellia. Mitä ne ovat ja mihin niitä tarvitaan?

Mikä on webhotelli?

Jos haluat perustaa verkkosivut omalla verkkotunnuksella (esim. jeleteledesign.fi), täytyy sinun vuokrata webhotelli. Webhotelli on palvelu, jossa vuokrataan palveluntarjoalta resursseja. Tällöin voidaan käyttää palveluita, kuten verkkosivuja, www-palvelimella. Palvelu sisältää verkkosivujen ja omalla verkkotunnuksella toimivan sähköpostin pyörittämiseen tarvittavan tekniikan. Webhotellin ostaminen on pakollista verkkosivuja perustaessa. Palvelu sisältää tallennustilan ja verkkopalvelun nimipalvelun. Lisäksi palveluun kuuluu hallintajärjestelmä, jonka avulla voi hallita palvelun ominaisuuksia ja asetuksia.

Webhotellin liikenneraja

Webhotelli-paketteja on erilaisia ja eri kokoisia, ja niihin sisältyy sovittu määrä tietoliikennettä kuukauden aikana. Liikenteen muodostaa sivuston kävijämäärä ja tiedostojen siirtäminen verkkosivuille tai sieltä pois. Käyttämäsi liikenneraja ilmoitetaan palvelusi hallintajärjestelmässä. Saat kuitenkin myös ilmoituksen, mikäli liikkenneraja on lähenemässä. Tietoliikenteen vilkastuessa webhotelli-paketin voi vaihtaa isompaan, joka sallii enemmän vierailijoita sivustolla.

Paras webhotelli

Palvelun valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan asiaan. Ensimmäistä vastaantulevaa ei kannata ostaa, vaan on viisasta tehdä pientä vertailua palveluntarjoajien välillä. Palvelun suorituskykyyn sekä sekä teknisiin tarpeisiin on syytä tutustua. Näiden asioiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse olla yksin, sillä meiltä verkkosivuja ostavalle suosittelemme laadukkaan webhotellin, jossa on kattava hallintapaneeli. Näin pääsemme muokkaamaan asetuksia itsenäisesti ja tekemään sivustosta tehokkaan. 

Mitä tarkoittaa SSL-sertifikaatti?

SSL-sertifikaatti kertoo sivustolla vierailevalle sivun aitouden sekä salaa mm. webhotellin ja sivuston välisen liikenteen. Näin varmistetaan, että sivusto ei ole huijaus. Salatun yhteyden tunnistaa sivuston https-alusta, esim. https://www.jeleteledesign.fi. Http-alku puolestaan on salaamaton osoite. Kaikkiin myymiimme verkkosivuihin asennetaan SSL-sertifikaatti.

Uuden sähköpostin avaaminen

Sähköpostin avaaminen ja ylläpitäminen webhotellissa omalla verkkotunnuksella on helppoa, esim. info@jeleteledesign.fi. Sähköpostin voi helposti liittää Google workspace tai Microsoft 365 -palveluihin. 

Mikä on domain?

Domain eli verkkotunnus on yksilöllinen osoite verkossa. Ei ole kahta samanlaista verkkotunnusta. Verkkotunnus liitetään webhotelliin, jolloin verkkosivu löytyy hakukoneista kyseisellä verkkotunnuksella.

Mikä domainpääte on järkevin valita? Verkkotunnuksen valitseminen

Hyvä verkkotunnus on yleensä yrityksen nimi. On hyvä valita .fi-pääte, mikäli sivusto on suunnattu suomalaiselle kohderyhmälle. Jos taas kohderyhmä on ulkomaalainen, kannattaa valita .com-pääte.

Ostaessasi meiltä verkkosivupaketin, hankimme sinulle laadukkaan webhotellin ja oman verkkotunnuksen.

Avainsanat: domain, verkkosivut, webhotelli, WordPress
JeleTele Design Oy
26.3.2024