JeleTele Design Oy

main logo

Verkkosivujen ylläpito - MIKSI VERKKOSIVUJA PITÄÄ PÄIVITTÄÄ?

Arvioitu lukuaika: 3min
6.3.2024

Verkkosivujen ylläpito - Miksi verkkosivuja pitää päivittää?

Verkkosivut ovat ikuinen projekti eivätkä ne ole koskaan täysin valmiit. Jotta verkkosivut pysyvät ajan tasalla, täytyy verkkosivuja ylläpitää. Tässä blogissa kerromme, mitä verkkosivujen ylläpitäminen käytännössä tarkoittaa ja miksi päivittäminen kannattaa.

Jokainen verkkosivu vaatii jatkuvaa kehitystyötä. Verkkosivujen ylläpidon keskeisimpinä tarkoituksina ovat sivuston käytettävyyden parantaminen, myynnin lisääminen sekä päivitysten hoitaminen, jotta sivusto pysyy turvassa. 

Sivuston turvallisuus

Ensisijaisen tärkeää verkkosivujen ylläpidossa on päivitysten pitäminen ajan tasalla. Päivitysten tärkeys ei ole vähentynyt vuosien aikana, vaan päinvastoin. Haavoittuvuuksien hyödyntäminen hakkerointipiireissä on jatkuvassa kasvussa. Rikolliset iskevät nopeasti päivittämättömiin kohteisiin, kun valmistajat ovat julkaisseet uusia ohjelmistopäivityksiä. Ajantasaisten päivitysten myötä hakkerit pysyvät poissa eivätkä ehdi iskeä haavoittuvuuksiin sivustolla. Järjestelmäsi ja tietosi ovat turvassa.

Päivittäminen parantaa näkyvyyttä

Aktiivinen verkkosivusto, jota päivitetään säännöllisesti, löytyy paremmin hakukoneista. Päivitysten laiminlyömisen myötä voit olla varma, että sivusto putoaa hakutuloksissa. Hakukoneet suosivat sisältöä, joka on kaikkein hyödyllisintä käyttäjille. Sisältösi voi olla timanttia, mutta jos se on samaa kuin viisi vuotta sitten, hakukone voi todeta sen olevan hyödytöntä. Pienet päivitystyöt säännöllisesti riittävät. Päivitettävät kohteet voivat olla esimerkiksi avainsanat, otsikot ja blogitekstit.

Hyödynnä verkkosivujen tarjoamat mahdollisuudet

Verkkosivut tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia. Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä sivustollesi voidaan toteuttaa. Verkkosivujen päivittäminen on helppoa ja nopeaa, joten kannattaa aktiivisesti seurata trendejä ja pitää myös oma sivusto trendikkäänä. Verkkosivujen tavoite on palvella nykyisiä asiakkaita aina vain paremmin sekä tavoittaa myös uusia asiakkaita.

Päivitetyllä verkkosivulla on paljon positiivisia vaikutuksia. Säännöllisesti päivitetty sivusto viestii asiakkaille sivuston aktiivisuudesta ja yritystoiminnan jatkuvuudesta. Päivitetty sivusto herättää asiakkaissa ja yhteistyökumppaneissa luottamusta kannustaen ottamaan yhteyttä.

Verkkosivujen kautta saamaa kävijätilastoa kannattaa hyödyntää päivityksiä tehdessä. Sivustoa kannattaa käydä läpi säännöllisesti ja tutkia, mikä on toimivaa ja mikä ei. Sisällön lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen on vaivatonta.

Meidän jokaiseen verkkosivupakettiin kuuluu erittäin kattava ylläpitopalvelu. Huolehdimme ennen kaikkea asiakkaidemme sivujen toimivuudesta ja turvallisuudesta. Teemme kanssasi yritystoimintaa tukevan ja asiakkaita palvelevan verkkosivun. Jatkokehityksessä pidämme huolen siitä, että sivustosi pysyvät trendikkäinä ja asiakasystävällisinä. Näin luomme yhdessä toimivat ja turvalliset verkkosivut!

Avainsanat: päivitykset, tietoturva, verkkosivut, WordPress
JeleTele Design Oy
6.3.2024